Gerrit Bakker Nunspeetse kunstschilder

Gerrit Bakker werd geboren op 9 mei 1949 in Nunspeet, waar hij op 18-jarige leeftijd naar de "Vrije Academie voor Beeldende Kunsten" ging, die hij 6 jaar volgde. Hij exposeerde alleen of samen met anderen in Zwolle, Meppel, Ermelo, Putten, Apeldoorn, Leliestad, Epe en in Nunspeet. Hij is lid van palet in Zwolle en zit in het bestuur van de "Vrije Academie" in Nunspeet.

Hij schilderde samen met Cor Vrendenberg, Jaap Hiddink en Eef van Brakel uit Oosterbeek. Dezelfde forse impressionistische penseelstreek, die door veel kunstenaars uit die tijd gebruikt werd, zien we terugkeren in het werk van Gerrit Bakker. Werk van hem is aangekocht door de gemeente Oldebroek. Ook hangt er een schilderij in het gemeentehuis in Nunspeet. Gerrit Bakker legt met zijn impressionistische schilderwijze portretten, stillevens, en veel buitentaferelen vast. Bij het laatste toont hij zich een Nunspeetse schilder door in deze omgeving veel landschappelijk schoon te vereeuwigen, dat gedoemd is te verdwijnen.

Hij werkt op de manier zoals de kunstenaars aan het eind van de 19de en het begin van de 20ste eeuw deden. Plein-air d.w.z. in de buitenlucht, in de natuur. Gerrit Bakker (1949) is altijd wel ergens in het veld of het bos te vinden, druk aan het schilderen en altijd in voor een praatje. Menigeen zal ook herkenningspunten in zijn werk ontdekken. Landgoed Staverden is een omgeving bij uitstek om werken van deze aimabele, bescheiden schilder te exposeren.

Neem voor meer informatie contact op met

Kunsthandel Nunspeet 

tel: 06 - 13 21 11 03
bramjr@homar.nl